Metsäpäikkärit

Kukkiva tupasvilla suolla.

Lämmin ja suojaisa riippumatto odottaa sinua turvallisessa paikassa tarjoten mahdollisuuden hengähtää ja päästää irti.

Sukella lämpimään pesään ja sulje suojaava verkko ympärillesi. Lepää riippumatolla kuin kehdossa puiden hiljalleen keinutellessa sinua tuulen tahdissa. Nukahda hetkeksi suloiseen uneen turvallisessa paikassa, jossa metsän hiljaiset äänet sekoittuvat pehmoisiin unikuviin. Levähdä metsässä ja vietä oma hetki, jonka aikana kukaan ei odota sinulta yhtään mitään. Ajantunne katoaa, kiireinen arki unohtuu ja jää hiljalleen taakse. Matkalla Sointumetsään laskeudut vihreälle taajuudelle.

Metsäpäikkärit

  • Kesto 2 tuntia
  • Hinta 30€ / hlö (sis. alv. 24%)
  • Sopii 1-8 hlö
  • Sisältää riippumaton ja lisävarusteiden vuokran, asennuksen ja purun Sointumetsän alueella sekä virkistävän tai lämpimän juoman.

Metsä hellii nukkujan mieltä ja kehoa.

Luonnossa vietetty aika lisää hyvinvointiamme monin eri tavoin. Jo muutaman metsässä vietetyn minuutin jälkeen hengitys tasaantuu ja mieliala kohenee. Kymmenen minuutin oleskelun jälkeen lihakset rentoutuvat, verenpaine ja syke laskevat. Kehoon leviää rentoutumisen tunne ja myönteiset ajatukset lisääntyvät. [1]

Päiväunien merkitystä on tutkittu paljon. Unitiedon mukaan iltapäivän aikana nukutut 30–60 minuutin päiväunet voivat auttaa parantamaan luovuutta, oppimista ja mielialaa. Lyhyetkin päiväunet auttavat lieventämään stressiä ja ahdistusta. Levähdystauko päivän kiireiden keskellä kohentaa mielialaa ja lisää kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. [2]

Päiväunet metsässä tuovat lisää energiaa päivääsi ja ovat voimaannuttava kokemus, jonka kautta voit syventää yhteyttäsi luontoon. Päivällä vietetty rentoutumishetki metsässä voi auttaa myös saamaan unen paremmin illalla.

Metsäpäikkärit on helppo yhdistää Sointumetsän muihin palveluihin. Metsäpäikkärit sopivat hyvin esimerkiksi metsäkokousten loppuun tai Soivan metsärentoutuksen päätteeksi. Halutessasi voit yhdistää metsäpäikkäreihin myös nuotiohetken laavulla.

Sointumetsä sijaitsee Lautiosaari – Puukkokumpu retkeilyreitin varrella, joten metsäpäikkärit voi ajoittaa vaikka retken levähdyshetkeksi.

Lähteet

[1] Green Care Finland ry 2023. Luonnon terveyttä edistävät vaikutukset.

[2] Unitieto 2023. Tutkittua tietoa päiväunien hyödyistä.