Soiva metsärentoutus

Riippumatto roikkuu metsässä puiden välissä ja äänimaljat ovat peitteen päällä riippumaton alapuolella maassa.

Soiva metsärentoutus on ihana moniaistillinen rentoutumishetki ystäville, pariskunnille tai pienille 3-6 hlö ryhmille, jonka avulla voit irtautua hetkeksi arjen kiireistä ja tuntea syvän yhteyden luontoon.

Soiva metsärentoutus on uniikki kokemus, joka elää ja muuntuu luonnon ja vuodenaikojen mukana. Rentoutus toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Sen voi nauttia riippumatolla, metsäterassilla, maassa lämpimän alustan päällä tai lämmitetyssä jurtassa. Voit myös toivoa, sisältyykö teidän rentoutukseenne luonnon elementtejä, tuoksuja, ääniä tai tarinallisuutta.

Lumoava äänimatka – kahdelle

  • Kesto 45 min
  • Hinta 90€ (sis. alv. 24%)

Onnellisten metsä – ryhmille

  • Kesto 45min
  • Hinta 35€ / hlö (sis. alv. 24%)
  • 3-6 hlö

Lisäksi alku- ja loppukeskusteluun ja kävelymatkoihin varataan aikaa noin 30 min. 

Soiva metsärentoutus vie moniaistilliselle matkalle oman sisäisen äänesi äärelle.

Soiva metsärentoutus on kokonaisvaltainen syvärentoutus, jonka tuottama hyvän olon tunne säilyy kehossa pitkään. Soivan metsärentoutuksen aikana mieleen voi virrata muistoja, tuoksuja tai makuja. Myös keho viestii erilaisten tuntemusten kautta ja mieleen voi muodostua sisäisiä kuvia tai ääniä.

Laskeudu vihreälle taajuudelle.

Maljojen äänet esittävät sinulle kutsun rentoutumaan ja vievät syvään rentoutumisen tilaan. Luonnolliset ja harmoniset, rauhallisessa tahdissa toistuvat äänet johdattavat sinut hiljalleen omaan sisäiseen maailmaasi. Arjen kiireet on helppo unohtaa ja ajan kulku ajatuksissa hidastuu. Metsän elvyttävät ja rauhoittavat äänet luovat luonnollisen ja turvallisen äänitaustan. Tuuli humisee lempeästi puiden latvoissa ja jostain kuuluu linnun laulua. Äänet, tuoksut ja mielikuvat kietoutuvat yhteen metsäiseksi tarinaksi. Tarinallisuutta voidaan tuoda esiin myös sanallisesti, joka voi syventää kokemusta ja helpottaa olemaan läsnä. Rentoutuksen edetessä myös lihakset rentoutuvat, päästävät irti jännityksestä ja olo kevenee. Hyvän olon tunne leviää lämpönä ja mielihyvänä kehoon ja mieleen. On vain tämä hetki, tässä ja nyt kun olet oma itsesi ja osa luontoa.

Maljat tukevat luonnon hyvinvointivaikutuksia.

Luonnossa vietetty aika lisää hyvinvointia ja käynnistää elpymisen prosessin, joka vähentää psyykkistä kuormitusta. Jo lyhyt muutaman minuutin mittainen luontoaltistus alentaa verenpainetta, sydämen sykettä ja vähentää lihasjännitystä. Hiljalleen stressin tunne ja ahdistus vähenevät. Säännölliset luontoaltistukset parantavat tarkkaavuutta ja lisäävät myönteisiä ajatuksia. Luontokokemukset kohottavat mielialaa ja tuovat elämään ilon ja onnen tunnetta. Luonnossa vietetty aika voi myös edistää luovuutta ja inspiraatiota. [2]

Maljat sopivat luontoon erinomaisesti ja koetut hyvinvointivaikutukset ovat hyvin samankaltaisia. Maljojen ääniä kutsutaan luonnollisten ja harmonisten äänien yhdistelmäksi, joita ovat esimerkiksi veden solina tai puiden lehtien kahina tuulessa. [1]

Lähteet

[1] Medi-Sound – Suomen Peter Hess® Akatemia 2023.

[2] Green Care Finland ry 2023. Luonnon terveyttä edistävät vaikutukset.